PLAVALNI TEČAJ

Organizirani 10 urni plavalni tečaj za učence 1. razreda PŠ Dvor in učence 1. ter 2. razreda PŠ Šmihel,  je potekal od 11. do 13. 5. 2016 v Dolenjskih Toplicah.

Za strokovno vodenje plavalnega tečaja sta poskrbela učiteljica športa ga. Darja Sedaj in učitelj g. Marjan Kužnik. Spremljevalke ga. Petra Zadel, ga. Marta Baša in ga. Mira Hrovat smo se trudile za varnost, disciplino in pomoč učencem pri pravilni izvedbi posameznih vaj ter pri tehniki plavanja.

V garderobi smo se najprej preoblekli v kopalke in se nato z različnimi vajami ogreli. Z učenci smo se pogovorili o varnosti na bazenu in o delu, ki je načrtovano za čas plavalnega tečaja. Nato je sledilo začetno preverjanje plavalnega znanja otrok. Glede na njihovo znanje sta jih učitelja razdelila v dve skupini. Nato so učenci pričeli z učenjem in izpopolnjevanjem znanja plavanja. Učenci so se prilagajali na vodo. Učili so se potapljanja, izpihovanja v vodo, drsenja na vodi, delati mrtvaka in prsnega plavanja. Pri učenju so jim bili v pomoč različni športni pripomočki. Zadnji dan je sledilo ponovno preverjanje plavalnega znanja. Vsi učenci so napredovali in bili uspešni. Medsebojno druženje pa ni bilo samo poučno, ampak tudi prijetno. Pred odhodom iz Dolenjskih Toplic smo se posladkali s sladoledom.

Zapisali: učiteljica Marta Baša in  vzg. Mira Hrovat

DSC03871 DSC03878

DSC03883 DSC03888 DSC03904 DSC03910

(Visited 2 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja