PŠ Dvor 073885550
 

PROJEKT E-TWINNING LIVE

V letošnjem šolskem letu 2021/2022 so četrtošolci sodelovali pri projektu eTwinning Live (na naši šoli imenovana dejavnost Rap: »Veseli vandrovček«). Povezali in spoznali smo se s četrtošolci iz Španije »Jaume Balmes school«.

  • Naša prva naloga je bila, da se spoznamo. Učenci iz Španije so nam  poslali »osebne izkaznice«, s svojimi podatki (»Identitity Cards«) ter skupno fotografijo. Ugotavljali smo, kateremu učenci pripada dana osebna izkaznica. Po opravljeni nalogi in posredovanih rešitvah so podobno nalogo pripravili tudi četrtošolci iz Dvora ter pripravili in Špancem posredovali svoje »osebne izkaznice«.
  • Naslednja naloga so bile uganke (»Riddles«). Vsaka skupina je našla nekaj ugank, prevedli in zapisali smo jih v angleškem jeziku. Uganke smo nato glasovno posneli (s pomočjo aplikacije »Vacaroo«). Zvočne posnetke naših ugank smo nato posredovali učencem iz Španije,  mi pa smo prejeli njihove. Ob poslušanju ugank v angleškem jeziku, smo iskali rešitve. 
  • Zadnja naloga pa je bila predstavitev naše čudovite države Slovenije v živo. Povezali smo se s španskimi četrtošolci in izvedli video srečanje kar preko ZOOM-a. Učenci so v dvojicah na kratko, s ključnimi podatki predstavili našo državo Slovenijo. Poleg predstavitve so imeli učenci tudi izdelke, ki so jih samostojno pripravili (plakat, zastava …) ter jih pokazali španskim učencem. Tovrstno srečanje je bila res enkratna izkušnja, uživali so tako učenci kot obe učiteljici.  Prišli smo do zaključka, da takšno izkušnjo ponovimo tudi naslednje leto, saj se vsi veselimo novih poznanstev in novih izzivov.

Pripravila in zapisala: Katja Ciglar Udovič, mag.prof.

(Visited 20 times, 1 visits today)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno