KD:OGLED OPERNE PREDSTAVE VEVERIČEK POSEBNE SORTE

Zgodbe lahko spoznavamo na različne načine, nam najbližji je branje knjig. Vseeno pa si je čudovito ogledati vsebine, predstavljene na drugačen način. Tokrat smo si ogledali izvedbo pravljice Veveriček posebne sorte in sicer v obliki operne predstave.

V četrtek, 29.9.2022, smo se učenci in učiteljice 3. in 4. r. PŠ Dvor skupaj s tretješolci in četrtošolci iz Ajdovca, Šmihela in Žužemberka odpravili v KC Janeza Trdine v Novem mestu. Operna predstava Veveriček posebne sorte je bila pripravljena na otrokom primeren način, zanimiva, razgibana in igriva, prepletena s petjem in plesom. Videli smo, kakšno vlogo ima pri tem orkester, uživali ob ogledu scene in kostumov. Obenem pa smo se vživeli v vlogo malega veverička Čopka, ki je bil zaradi skrivljenih tačk drugačen od drugih in ni mogel skakati tako kot ostale veverice. Razplet zgodbe je srečen, veveriček čas nameni učenju in petju ter na koncu s svojimi pametnimi nasveti pomaga vsem.

Kljub dežju smo preživeli prijeten dan in se polni vtisov odpravili proti domu. Želimo si še več takšnih dni. Ogled predstave pa je bila prijetna spodbuda k branju knjige z enakim naslovom, avtorice Svetlane Makarovič.

Dvor, 29.9.2022 zapisala Tatjana Hren, prof.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja