VAJA EVAKUACIJE NA PŠ DVOR

V petek, 21.10.2022, smo na PŠ Dvor v sodelovanju s PGD Dvor izvedli tehniški dan, saj se je potrebno pripraviti tudi na manj prijetne dogodke, če na kdaj doletijo.

Razredničarke smo pripravile vsebine v povezavi z naravnimi nesrečami, ogledali smo si posnetke pravilnega gašenja, ter se pogovorili, kaj moramo povedati, ko pokličemo na številko 112.

V dogovoru z g. Lukom Leganom, članom PGD Dvor, je bila izvedena priprava na evakuacijo. Namišljen požar se je začel v kuhinji. Gasilci so pred pričetkom zadimili hodnik v prvem nadstropju šole. Sodelovalo je osem gasilcev PGD Dvor, vodja intervencije je bil g. Nejc Fifolt.

Ob 9.30 je bil začetek namišljenega požara v šolski kuhinji, učenci in zaposleni smo na prosto prišli skozi izhod pri ljudski knjižnici, otroci iz vrtca in vzgojiteljice pa skozi glavni vhod v vrtec in terase v igralnicah. Vsi smo se zbrali na zbirnem mestu. V šoli sta ostali dve odrasli osebi in štirje učenci, zato je poleg gašenja sledilo še reševanje. Vaja je bila uspešno izvedena, gasilci so strokovno opravili gašenje in reševanje.

Nato smo si ogledali gasilska vozila, prikaz oživljanja z defibrilatorjem, spoznali, v kakšen položaj moramo položiti nezavestno osebo. Spoznali so gasilsko opremo in si ogledali vozila.

Dan je bil zanimiv in dobro izveden, otroci pa so ponovili svoje znanje in poglobili izkušnje. Pomagati sočloveku v stiski je lepo in to naši vrli gasilci dokazujejo iz dneva v dan, ko nesebično priskočijo na pomoč vsem, ki jih potrebujejo. Hvala za poučen obisk, priporočamo pa se tudi za vnaprej, saj je dobro sodelovanje med šolo in PGD Dvor zelo pomembno.

Na pomoč!

Dvor, 21.10.2022 Tatjana Hren, vodja PŠ Dvor

(Visited 104 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja