POSTALI SO PRVOŠOLCI

Prehod otrok iz vrtca v šolo je pomemben mejnik v življenju otrok in njihovih staršev. V novo šolsko leto 2024/2025 je na PŠ Dvor vstopilo 15 prvošolcev. Pred vsemi je novo obdobje, polno pričakovanj, priložnosti in izzivov. 

Prvi šolski dan, 2. 9. 2024, je pred šolo učence, njihove starše in zaposlene prijazno nagovorila vodja podružnice, ga. Tatjana Hren. Prvošolcem in njihovim staršem so učenci 2., 3. in 4. razreda pripravili kratek kulturni program. Predstavili so se s petimi pesmimi.

Vseh 15 učencev je uspešno opravilo skok v prvi razred. Vsem smo čestitali in vsi so dobili tudi  rumene rutice. Za zanimiv in pester program s prvošolčki sva poskrbeli ga. Mira Hrovat in gdč. Tjaša Mrvar. S prijetnim pogovorom in zabavnimi aktivnostmi smo se bolje spoznali.  Ogledali smo si šolske prostore in pregledali hišni red. Iz torbic so učenci zložili šolske pripomočke na svoje poličke.

Na PŠ Dvor so prišli na obisk g. župan Jože Papež, ga. Nataša Blatnik, ravnateljica ga. Mija Penca Vehovec in pomočnica ravnateljice ga. Helena Šterk.  Vsem so zaželeli v novem šolskem letu veliko uspehov, novega znanja ter prijetnih medsebojnih odnosov.

Na koncu smo se fotografirali in se posladkali z odlično tortico.

Učenci so domov odšli veseli in nasmejani ter polni pričakovanj za prihodnje šolske dni.

Zapisala Mira Hrovat, dipl. vzg.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja