NARAVOSLOVNI DAN OB DNEVU ZEMLJE V 3.R.

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila. Takrat se odvijajo dejavnosti za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Praznovanje se je prvič organiziralo leta 1970 in ga zdaj koordinira globalna mreža dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah. Tako smo tudi s tretješolci v aprilu na daljavo izvedli naravoslovni dan na to temo.

Učenci so preko Zooma za uvod poslušali ekološko pravljico Zemlja je dobila vročino, se pogovorili o njeni vsebini in razmišljali o tem, kako je pomembna skrb za naš planet. Nato smo si še ogledalo kratko risanko
Kako lahko ohranimo Zemljo lepo in čisto?, ki nas je spodbudila k razmišljanju o tem, kako lahko sami poskrbimo za naš planet: ugašamo luči, varčujemo z vodo, se na kratke razdalje odpravimo peš ali s kolesom, ločujemo odpadke, uporabljamo embalažo, ki jo lahko večkrat uporabimo – na primer nakupovalne vrečke iz blaga …
Sledila so navodila za samostojno delo, ki so jih lahko našli tudi v spletni učilnici. Na povezavah so si ogledali nekaj dejstev o odpadkih.
Samostojno so si prebrali besedilo o vrstah odpadkov ter si ogledali simbole za nevarne snovi.
Nato je vsak opravil še naslednje naloge, prve in druge so se njihovi starši gotovo razveselili :):

  1. OČISTI SVOJO SOBO IN ODPADKE USTREZNO LOČI.
  2. POMAGAJ STARŠEM PRI UREJANJU OKOLICE, Z ROKAVICAMI NA ROKAH POBERI SMETI OKROG SVOJE HIŠE.
  3. IZDELAJ SVOJ IZDELEK iz čistih odpadkov, FOTOGRAFIJO PA OBJAVI V SPLETNO UČILNICO.

Na koncu so še raziskali, kako postati SUPERJUNAK ter razmislili, kako bi pridobljeno znanje uporabili tudi v šoli.

Učenci so z veseljem sodelovali in izdelali zanimive izdelke ter fotografije objavili v spletni učilnici. Ta dan je bil posebna spodbuda k skrbi za naš planet. Otroci so naša prihodnost in oni so tisti, ki bodo okolje ohranjali čisto, lepo in čudovito za vse prihodnje rodove.

Dvor, 9.4.2021 Tatjana Hren, prof.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja