Ogled plesne pravljice Pomislite na nas

V petek, 15. 12. 2023, smo si učenci in učiteljice 1., 2. in 3. razreda, iz PŠ Dvor ogledali plesno predstavo Pomislite na nas. Nastop je izvedla plesna skupina Katje dance company, v telovadnici OŠ Žužemberk.

V plesni predstavi smo videli, kako sta kuža in muca preživljala brezskrbno vsakdanje življenje in kaj je povzročilo pokanje in žvižganje pirotehnike. Še dobro, da sta v gozdu srečala zajčka in pikapolonico. Ta dva sta jima pomagala preživeti težke trenutke v neznanem okolju, v gozdu.

Mesec december je mesec veselja, pričakovanj, praznovanj, obdarovanj in medsebojnega druženja. Praznovanja z uporabo pirotehnike poleg svetlobnih učinkov povzroča tudi hrup. V predstavi smo videli, da to pri živalih lahko povzroča resne težave. Doživljajo strah, stres in nekatere celo pobegnejo. Lepše je praznovati tako, da ne povzročamo težav sebi in ostalim v bližnji okolici, se pravi brez uporabe pirotehnike.

Po predstavi je vse navzoče obiskal tudi dedek Mraz in nas nagradil z bonboni. Za spomin smo se z njim slikali in se s prijetnimi občutki vrnili na PŠ Dvor.

Fotografirala in zapisala: Mira Hrovat, dipl. vzg.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja