KULTURNI DAN V 1. IN 2. RAZREDU

Zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami, v petek, 26. 4. 2024, smo imeli učenci 1. in 2. razreda PŠ Dvor, skupaj s prijatelji iz 1. in 2. razreda centralne šole Žužemberk ter PŠ Ajdovec in Šmihel, kulturni dan. Odpeljali smo se v Novo mesto, kjer smo si pred ogledom predstave najprej privoščili malico. Nato smo se odpravili v Kulturni center Janeza Trdina, kjer smo si po zgodbi Toneta Pavčka ogledali predstavo Juri Muri v Afriki pleše – barvito plesno-glasbeno-dramsko pustolovščino o dečku, ki se ni maral umivati. S pomočjo afriških ritmov, glasbe, velikih lutk in plesa smo se veliko naučili ter spoznali, kako pomembno je biti čistoče vzor (ne samo telesne, ampak predvsem notranje).

Po predstavi, ki naj je bila zelo všeč, smo se sprehodili do Knjižnice Mirana Jarca in si tam ogledali 3D model slovenske avtohtone kranjske čebele – čebele velikanke (fizični model slovenske avtohtone kranjske čebele v razmerju 100 : 1, ki v dolžino meri kar 170 cm).

Učenci so bili enotnega mnenja, da smo dan pred počitnicami preživeli prijetno in poučno. Vsi si želimo še več takih dni.

Mateja Cvitkovič, prof.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja