SKRBIMO ZA NAŠ PLANET

Vsi skupaj in tudi vsak od nas posebej nosimo odgovornost za to, da bo naš planet ostal čimdlje lep, čist ter prijazen za bivanje. Veliko je odvisno od tega, kako ravnamo v različnih situacijah.

Na podružnični šoli Dvor smo letos to obeležili z zbiranjem plastičnih pokrovčkov, ustvarjanjem iz odpadne embalaže ter dvema zbiralnima akcijama papirja. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste pri tem sodelovali. Naš cilj je bil, da vsak učenec prinese vsaj nekaj odpadnega papirja in tako smo s skupnimi močmi v aprilu napolnili cel zabojnik. Bravo!

V okviru oddelčnih skupnosti smo poskrbeli tudi za čistejše okolje in se v petek, 19.4. 2024, odpravili na pravo očiščevalno akcijo. Opremljeni z zaščitnimi rokavicami, odsevnimi brezrokavniki in seveda z vrečkami za odpadke smo se odpravili v različne smeri. Prvošolci in drugošolci so očistili vas Dvor z bližnjo okolico, tretješolci so se ob glavni cesti odpravili proti Mačkovcu, četrtošolci pa preko starega mostu do Stavče vasi. Delo smo opravili natančno in skrbno ter nabrali kar nekaj smeti. Je pa treba poudariti, da je odvrženih odpadkov manj kot v preteklih letih, tako da čestitke vsem občanom in mimoidočim za prijazen odnos do okolja.

22.4.2024 smo obeležili tudi dan Zemlje in s skupnimi močmi pripravili razstavo ob vhodu v šolo. Solidarnost in sodelovanje v okviru podružnice pa se kaže tudi v enotni okrasitvi naših prostorov, predvsem oken, ki so zasijala v mavričnih barvah in močno upamo, da tudi zares prikličemo pravo toplo pomlad.

Dvor, 23.4.2024 Tatjana Hren, vodja PŠ Dvor

(Visited 13 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja