Sprejem prvošolcev med mlade člane Rdečega križa

Naši prvošolci so bili v teh dneh deležni prav posebnih obiskov in dogodkov.

V ponedeljek, 13. 5. 2024, sta naše najmlajše šolarje obiskali prostovoljki Rdečega križa. Gospe sta učencem preko lutkovne igrice predstavili zgodbico Rdečega križa – Križem kapica. Skupaj z glavno junakinjo Križem kapico so učenci spoznali, s čim se ukvarjajo prostovoljci na Rdečem križu in kako so lahko tudi oni solidarni.

Naslednji dan pa so učenci, ki obiskujejo dejavnost Ustvarjamo in pomagamo, pod mentorstvom Katje Murn, pripravili sprejem prvošolcev med mlade člane Rdečega križa. V uvodu je vse zbrane pozdravila ga. Marija Legan, predsednica OZRK na Dvoru. Njenemu spodbudnemu nagovoru je sledila kratka dramska igra, preko katere so učenci najmlajšim predstavili področja delovanja Rdečega križa. Pri tem so predstavili dejavnosti krvodajalstva, prve pomoči, kako izgledajo klicni centri ter ostale dejavnosti, ki jih organizirajo za mlade. Po končani predstavi so se prvošolci tudi sami preizkusili v nudenju prve pomoči. Podrobneje so se spoznali s kompresijsko obvezo, položajem za nezavestnega ter imobilizacijo roke z ruto. Spoznali so, da to delo sicer ni naporno, a da tudi ni za vsak želodec 🙂

Za konec sta učiteljica Katja Murn ter ga. Milena Legan prvošolcem podelili diplome, s katerimi smo potrdili, da so postali čisto pravi prostovoljci Rdečega križa. Da pa bi navdušenje nad solidarnostjo in medsebojno pomočjo ostalo učencem čim dlje v zavesti, so učenci prejeli tudi sladka presenečenja.

Katja Murn, mentorica RK na PŠ Dvor

(Visited 26 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...