NARAVOSLOVNI DAN: OGLEDALI SMO SI IZVIR REKE KRKE

V petek, 24. 5. 2024, smo v 2. razredu PŠ Dvor in OŠ Žužemberk izvedli naravoslovni dan. Z avtobusom smo se odpeljali do vasi Krka in nato odšli peš do izvira Poltarice, ki je prvi pritok reke Krke. Med potjo smo opazovali cvetoče travnike in obdelana polja.

Pot do Krške jame nas je vodila skozi vas Gradiček. Pred Krško jamo nas je pričakala prijazna vodička ter nam povedala veliko zanimivosti o jami in reki Krki. Ker je v jami stalna temperatura okrog 10 stopinj, smo se zato pred vhodom oblekli v toplejša oblačila.

V jami smo videli in občudovali kapnike, jezero, kjer prebivajo človeške ribice in netopirje. Po končanem ogledu smo si kupili spominek. Nato smo se peš podali do vasi Krke, kjer smo si na cerkvi SV. Kozme in Damjana ogledali sončno uro. Za konec raziskovalne poti smo se posladkali s sladoledom. Sledil je povratek z avtobusom do šole.

Naravoslovni dan je bil zelo zanimiv in poučen. Spoznali smo številne naravne in kulturne znamenitosti naše dežele ter stkali nova prijateljstva.

Zapisala in fotografirala: Mira Hrovat, dipl. vzg.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja