ŠPORTNI DAN – rolanje, kolesarjenje (2. razred)

Da je aktivnost še kako pomembna za naše zdravo in vitalno telo, se zavedamo tudi drugošolci!

V petek, 14.6.2024, smo z učenci iz 2. razreda izvedli težko pričakovani športni dan – rolanje in kolesarjenje. Vsi učenci so v šolo prinesli svoje kolo, nekateri tudi svoje rolarje.

Najprej smo se pogovorili o VARNOSTI. Ugotovili smo, da pri večina športnih aktivnostih potrebujemo ČELADO. Še predno smo pričeli s kolesarjenjem, smo si tudi mi najprej pravilno nadeli na glavo čelado. Pogovorili smo se o pravilnih, ki jih moramo upoštevati med vožnjo s kolesom (varnostna razdalja, opazovanje prometa, nakazovanje smeri z roko …). Preverili smo vsak svoje kolo – opisali opremo, ki jo imamo na kolesu. Nato smo začeli s kolesarskim poligonom, ki so ga vsi učenci uspešno opravili. Sledili so še trije krogi proste vožnje okoli šole, ob spremstvu učiteljice. Bilo je zelo zabavno!

Po malici in kratkem odmoru je sledilo še rolanje. Ponovno smo ponovili, kako pomembna je varnost – čelada in ščitniki! Samostojno si je vsak učenec nadel svojo čelado, ščitnike in rolarje. Najprej smo se podali na travnik, kjer smo se preko iger ogrevali in se privajali na tesne rolarje. Brez težav smo se kasneje podali še na igrišče. Izvajali smo različne vaje in se ponovno preizkusili na poligonu mimo ovir, pod ovirami … Vsi učenci so bili zelo uspešni, pogumni in vztrajni tudi na rolarjih!

Športni dan je bil zelo zanimiv in zabaven! Ob takšnih športnih aktivnostih res uživamo.

Zahvaljujemo se tudi učiteljici športa ge. Angeli Čufer Zupančič, ki nam je aktivno pomagala pri izvedbi športnega dne.

Zapisala: Katja Ciglar Udovič, mag.prof.RP

(Visited 30 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja