OBISKALI SMO MIKROGRAFIJO, ADRIO MOBIL IN SI OGLEDALI PREDSTAVO ŠKRAT KUZMA

Z nanje, ki smo  ga pridobili v  šoli smo nadgradili in ga osmislili z  našim kulturnim dnevom.

Najprej smo si ogledali Mikrografijo. Videli smo kako poteka:  priprava dokumentov za e hrambo, skladiščenje starih dokumentov, razvijanje računalniških programov. Presenečeni smo bili, kaj vse se shranjuje v e obliki ter kakšno opremo za to delo potrebujejo. V trezorju smo videli tudi njihove strežnike in varovanje strežnikov. Naše potovanje po Mikrografiji z zelo prizadevnimi in prijetnimi vodiči/zaposlenimi  smo zaključili s  pogostitvijo, ki jo je tako kot ogled omogočila gospa Renata Lavrič,  mamica našega četrtošolca in za to zanimivo izkušnjo se ji iskreno zahvaljujemo .

Drugi del zanimivega in razgibanega dne je bil ogled predstave Škrat Kuzma dobi nagrado v KCJT Novo mesto. Predstava je bila scensko, dramaturško in igralsko zelo dobro pripravljena. Uživali smo  ob ogledu in spoznali,  da ni lepo, če drugim povzročamo težave, zato da se mi imamo lepo.

Dan smo zaključili z ogledom proizvodnje Adria Mobil. Bili smo presenečeni nad številom izdelanih mobilnih domov, njihovim videzom, številom zaposlenih, organizacijo dela. Najbolj smo si zapomnili premikanje tekočega traku in timsko delo skupin ob traku. Doživeli pa smo tudi sladko presenečenje, ki ga tokrat za nas pripravila Jožica Jordan, ki je tudi mama našega četrtošolca in tudi njej se iskreno zahvaljujemo.

V šolo smo se vrnili polni vtisov, hvaležnosti in premišljevali ter se pogovarjali o videnem, naših poklicnih željah, trudu, odgovornosti…

 

Zvonka Struna

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja