DRUGOŠOLCI NA OBISKU INSTITUTA “JOŽEF ŠTEFAN” V LJUBLJANI

V sredo, 17. 5. 2017, smo se z drugošolci odpravili na ogled Instituta “Jožef Štefan” v Ljubljani. Ogled so nam prijazno pomagali organizirati starši učenca Vida Obrstarja. Ob prihodu smo se razdelili v dve skupini, nato pa so nas vodiči popeljali na ogled. Vsaka skupina si je ogledala štiri programske izseke, ki so bili prilagojeni starosti in spoznavnim zmožnostim učencev.

Učenci so spoznali namene in načine preučevanje kačjega strupa, kaj je plazma in kako nastane, preučevanje vzorcev vode in pripomočke, ki jih pri tem potrebujejo. Prav tako so se seznanili s pojmoma čip in disk na oddelku za računalništvo, kjer so se lahko preizkusili tudi v igranju igric, razvitih za bolnike s parkinsonovo boleznijo. Ogledali so si tudi žuželke in različne predmete pod mikroskopom z zelo veliko povečavo. Vsem pa je bila zagotovo najbolj všeč steklopihaška delavnica, kjer so spoznali, kako izdelajo različen laboratorijski inventar iz stekla (pipete, petrijevke, epruvete itd.). Učenci so se na tej delavnici tudi sami preizkusili kot steklopihači, saj so vsi, pod nadzorom vodje delavnice, izdelali svoje steklene izdelke, ki so jih lahko odnesli domov.

Po ogledu smo si vzeli še čas za malico v parku, kjer nas je obiskal g. Obrstar, oče učenca Vida Obrstarja, ki nas je presenetil s sladoledom, mi pa smo se mu zahvalili z manjšo pozornostjo.

Domov smo se, polni prijetnih vtisov, novega znanja in izkušenj, odpravili ob 11.30 uri.

 

Zapisala: Petra Švajger

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja