DAN SLOVENSKE KULTURE IN JAVNA PRIREDITEV NA PŠ DVOR

Verzi pesmi za otroke Pustite nam ta svet, nedolžen in drugačen… so bili rdeča nit javne prireditve, ki je  potekala na novem odru  v telovadnici PŠ Dvor  6.2. 2018.

Prireditev so pričeli s svojim ubranim petjem pevci MePZ Dvor pod vodstvo g. Kohka. Občuteno  in dovršeno so zapeli himno RS Slovenije in še dve pesmi. Učenci 4.r. so se predstavili z zanimivo deklamacijo o glasovih in  besedah.Slavnostna govornica je bila ravnateljica OŠ Žužemberk, ga. M. Kovač.  V svojem nagovoru je izpostavila pomen kulture in podelila učencem priznanja in nagrade, ki so si jih prislužili na šolskem likovnem in literarnem natečaju. Zahvalila se je tudi izdelovalcem novega odra.  Program so nadaljevali mali pevci OPZ  PŠ Dvor pod vodstvom ga. K. Avsenik in s svojim petjem z gibanjem razveselili vse prisotne. Temu je sledila igra Pravljični svet Svetlane Makarovič. V igri so nastopili vsi učenci PŠ Dvor in pokazali, da znajo  dramatizirati, peti, deklamirati. Da pa niso to edine sposobnosti učencev je pokazala športna točka, ki je gledalce popeljala v šolske čase, ko so sami preskakovali orodja in izvajali različne vaje na parterju.

Razgibano, vsebinsko bogato prireditev, ki je bila plod skupnega dela, so vsi učenci šole zaključili s skupno peto pesmijo.

Zvonka Struna

(Visited 4 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja