Zimski športni dan za učence 4. in 2. razreda PŠ Dvor

Narava nas je po dolgem času zopet nagradila s snegom in nam pričarala pravljični pogled v naravo. Vsi smo se razveselili snega, še posebno pa otroci.

Za učence 4. razreda je potekal zimski športni dan po urah. V torek, 17. 1. 2023, so učenci svoj čas bivanja na snegu in druženje s prijatelji izkoristili tudi za oblikovanje velikih sneženih kep. Neizmerno so se zabavali in uživali ob skupnem delu in končnem izdelku, saj jim je uspelo narediti veliko sneženo obzidje, trdnjavo.

V torek, 24. 1. 2023 smo z lopatami odmetavali sneg iz pločnikov pred vrtcem in šolo. Tako smo poskrbeli za lažji in bolj varen dostop.

Zadnji dve uri športnega dne smo izvedli v sredo, 25. 1. 2023. Po malici smo se primerno uredili za bivanje na snegu in za tek na smučeh. Pred šolo nam je ga. Darja Sedaj predstavila opremo za tek na smučeh in nam podala nasvete za varen in uspešen tek na smučeh ter poskrbela, da so imeli vsi učenci ustrezno opremo. Nato je z  učenci odšla na progo, kjer so začeli s hojo na smučeh.  Budno jih je spremljala in spodbujala, da so postopoma prešli v tek. Po nekaj opravljenih krogih so bili učenci vidno zadovoljni in veseli svojega napredka pri teku na smučeh.

Prav tako so tudi učenci 2. razreda z učiteljico go. Miro Kovač izvedli zimsko športni dan v sredo, 25. 1. 2023. Pred odhodom na sneg so si najprej ogledali video posnetek Tek na smučeh. Nato so odšli na bližnjo vzpetino pri šoli. Po pobočju so se spuščali s sanmi in bobi, ki so jih prinesli od doma. Svoje bivanje na snegu so izkoristili tudi za kepanje, lovljenje, oblikovanje sneženih kep, različnih skulptur  … Gospa Darja Sedaj je tudi učencem 2. razreda predstavila obuvalo in smuči za tek na smučeh. Med tekom je učencem, ki so imeli težave, svetovala in jih opogumljala. Učenci so bili na koncu športnega dne malo utrujeni, vendar zelo veseli, saj so imeli zelo raznolike in zanimive dejavnosti.

Učiteljici Darji Sedaj se najlepše zahvaljujemo za njeno prijaznost in ves trud, ki nam ga je posvetila pri učenju teka na smučeh.

Dvor, 30. 1. 2023                                          Zapisala Mira Hrovat, dipl. vzg.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja