SNEMANJE PROMOCIJSKEGA FILMA:     POSTANI ČEBELARSKI KROŽKAR

V Sloveniji je čebelarstvo 100-letna tradicija. Tu čebelarstvo ni le kmetijska dejavnost, ampak način življenja, povezanost z naravo in s posebnimi drobnimi bitji, čebelami.

Slovenski čebelarji povezani v čebelarska društva in ČZS že več desetletji skrbijo, da se ta tradicija nadaljuje, zato po osnovnih in srednjih šolah organizirajo čebelarske krožke.

Čebelarski krožek je lepa dejavnost povezanost s čebelami in naravo. Zelo pomembno je mlade vzgajati na področju čebelarstva. Med in drugi medeni izdelki nam pomagajo krepiti telo in ohranjati zdravje, čebele pa imajo tudi prav posebno vlogo v naravnem okolju.

In tako je tudi v osnovni šoli Žužemberk, na PŠ Dvor, organiziran čebelarski krožek, ki ga vodi g. Miha Potočar. Hodijo otroci od tretjega razreda dalje. Med njimi je tudi moj sin, ki se z veseljem udeležuje krožka. Zelo veliko se naučijo teorije in prakse, saj se z mentorjem tudi pripravljajo na tekmovanje. Lansko leto so tudi osvojili zlati priznanji.

Dejavnost čebelarskih krožkov je v filmu, ki so ga snemali nazorno predstavljena. Prepričana sem, da bo pomagalo prepričati mnogo otrok, da bodo začeli hoditi k čebelarskemu krožku.

Hvala g. Marku Borko s ČZS za povabilo. V veselje nam je bilo sodelovati pri snemanju mladih čebelarjev podružnične šole Dvor.

Hvala tudi ravnateljici in vodji podružnične šole Dvor za podporo pri izpeljavi tega projekta.

Objavljamo tudi link povezave do promocijskega filma, ki je bil posnet na nekaterih šolah po Sloveniji, kjer potekajo čebelarski krožki: https://www.youtube.com/watch?v=71R11Fc7WBE

Miha Potočar, mentor čebelarskega krožka in mamica učenca Petra Fink

(Visited 34 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja