PREDSTAVA JUNAŠKI JELEN, DAN DEJAVNOSTI

Ekološke tematika nam je blizu, tudi sami zbiramo papir dvakrat na leto in se trudimo pri ločevanju odpadkov. Tako smo izkupiček oktobrske zbiralne akcije papirja namenili delu plačila za izvedbo dneva dejavnosti z gledališčem Kolenc.
Najprej smo si v telovadnici ogledali predstavo z naslovom Junaški jelen. Nasmejali smo se ob šaljivih norčijah glavnega junaka Matica in njegovega prijatelja Junaškega jelena, ki ga je vseskozi potrpežljivo reševal iz težav in mu pomagal, da se je na koncu naučil ločevati odpadke. Skupaj smo ugotovili, da smo pravi super junaki takrat, ko resnično nesebično pomagamo drugim, kar pa seveda vključuje tudi ločevanje odpadkov, urejanje okolice in tako skrb za boljši jutrišnji svet.
Kulturni dan je za učence od 1. do 4. razreda potekal v petih delih: predstava, reševanje zabavnih nalog, likovna ustvarjalnica, kviz in glasbena ustvarjalnica. Iz  tulcev toaletnega papirja smo izdelali stojala za svinčnike, ki jih je možno uporabiti tudi za manjše odpadke pri šolskem delu: za manjše papirčke,
ostanke šiljenja ipd. Vsebina kviza je bila povezana z ekološko tematiko, obenem pa je šlo za spodbujanje zdrave tekmovalnosti. Na koncu pa smo se v telovadnici naučili pesmico – bans, ki govori o razvrščanju odpadkov. Z navdušenjem pa smo zapeli še nekaj drugih pesmi, ki nas spodbujajo k medsebojnemu prijateljstvu, sodelovanju, občudovanju narave in skrbi za njo.

Dan smo zaključili polni lepih občutkov in z zavestjo, da je vredno skrbeti za čisto in zdravo okolje, saj tako poskrbimo tudi sami zase.

Dvor, 17.3.2023 Tatjana Hren, vodja PŠ Dvor

(Visited 74 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja