NARAVOSLOVNI DAN – GOZD JESENI 

Na PŠ Dvor smo lep jesenski dan, 11. 10. 2023, v 1. razredu izkoristili za obisk gozda.  Naravoslovni dan smo raziskovalno preživeli v bližnjem gozdu pod Vinkovem Vrhu.

V razredu smo se najprej pogovorili o bontonu na poti in v gozdu. Skupaj smo tudi načrtovali  potek  današnjega dne. Po malici smo se odpravili na pot in z zanimanjem občudovali jesensko naravo. Ko se je pot nekoliko povzpela, smo naredili krajši postanek in si ogledovali pokrajino, bližnji sadovnjak in vinograd. Opazovali in občudovali smo čudovito obarvane jesenske liste na drevesih. Nato smo zavili na stransko pot, ki je vodila v gozd. Poiskali smo primeren prostor in prisluhnili Jesenski zgodbi. Sledilo je zaznavanje in raziskovanje narave z različnimi čutili. Prisluhnili smo različnim zvokom, poiskali, tipali in vonjali drevo z grobim lubjem, z gladkim lubjem, drevo z iglicami, drevo z listi, drevo poraslo z mahom … S pomočjo voščenk smo naredili dva odtisa različnih dreves. Poiskali smo tudi drevesni štor, odmrlo drevo, drevesne gobe, različne gozdne plodove, kamenčke in liste različnih oblik in barv. Med samim raziskovanjem smo našli tudi užitne gobe – marele. Izvedli smo gibalne dejavnosti in nato še ustvarjanje iz nabranih naravnih materialov. Učenci so v parih, z motivom po lastni želji izdelali zelo zanimive slike.

V učilnici na prostem smo danes preživeli zelo lep, sproščen in poučen dan. Vse dejavnosti, ki smo jih izvedli, nam bodo pustile  sledi novih spoznanj.

Zapisala in fotografirala: Mira Hrovat, dipl. vzg.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja