OBISK DVORSKE GALERIJE

Na domačiji Rezelj na Dvoru pri Žužemberku je lani potekala likovna kolonija 11. Dvorski likovni dnevi, ki so nastali po zamisli profesorice likovne pedagogike in likovne ustvarjalke Ane Cajnko.

Umetniki so ustvarjali v prijetnem okolju, obkroženi z naravo in prijaznimi ljudmi. Med likovniki so bili Milena Gregorčič, Janez Štros, Anja Kranjc, Jur Samec, Matjaž Duh, Meta Šolar,  Elvis Berton (Hrvaška), Alfred de Locatelli (Italija), Nikola Marković (Srbija) in Rudi Benetik (Avstrija) in drugi. Likovna dela, ki nastajajo na Dvorskih likovnih dnevih so razstavljena v Galeriji DLD, ki deluje na Dvoru od leta 2017.

Učenci 3.r. smo se kljub deževnemu vremenu nasmejanih obrazov odpravili proti središču naše vasi. Tam nas je pričakala ga. Suzana Štravs, ki nas je prijazno in potrpežljivo vodila od slike do slike, predstavila umetnike, njihova dela in odgovarjala na naša vprašanja. Otroci so dela z zanimanjem opazovali in ves čas aktivno sodelovali v pogovoru. Deležni smo bili pohvale, da že dolgo na obisku ni bilo generacije, ki bi jo umetnost tako prevzela. Veseli in ponosni in polni novih vtisov smo se odpravili nazaj na šolo, kjer smo svoje doživljanje tudi zapisali.

Najbolj všeč mi je bila slika s slonom, zelo je bila lepa. (Matija)

Najlepša je bila slika Anje Kranjc, na njej je punčka, okoli nje pa so zvezde. Na punčki mi je bila najbolj všeč oblekica iz koprene. Komaj čakam, da bo avgusta spoznala slikarje. (Ajda)

Najbolj mi je bil všeč slika Mete Šolar, na njej je gospa, ki je imela obraz zakrit. V rokah je držala mačko. (Neža)

Najbolj všeč mi je bila slika lune s kraterji. Na njej so bile upodobljene igrače. (Jakob)

Všeč mi je bila slika, na kateri so bili ljudje, drevesa, stavbe in potke Najboljša pa je bila tista z vesoljem in luno. (Bine)

Všeč so mi bile vse slike, ker so drugačne. (Klara)

Slika mi je bila tako lepa, da sem jo opazoval ves čas in si mislil, da bi jo lahko kar prerisal, naslikal jo je Elvis Berton. (Filip)

Predstavitev mi je bila zelo všeč. Upam, da bom galerijo lahko še kdaj obiskala. (Živa)

Dvor, 11.5.2023 zapisala Tatjana Hren, prof.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja