Prvošolci postali mladi člani Rdečega križa

V torek, 9. 5. 2023, v tednu Rdečega križa, smo s kratkim kulturnim programom dvorske prvošolce sprejeli med člane Rdečega križa.
Učenci podaljšanega bivanja 2 so za ta dogodek pripravili pester program. Predstavili so največjo humanitarno organizacijo Rdeči križ in dejavnosti s katerimi pomagajo ljudem ob različnih nesrečah in stiskah.
Učenci iz posameznih razredov so se predstavili s svojimi točkami in s tem dodatno obogatili naše srečanje. Ogledali smo si dramsko igrico Vse si delimo. Vse nastopajoče smo za odličen nastop nagradili z močnim aplavzom. Nato je sledil sprejem prvošolčkov med mlade člane Rdečega križa.
Ob tej priložnosti sta nas v dopoldanskem času obiskali tudi prostovoljki iz OZ Rdečega križa Novo mesto, ga. Vlasta Lampret in ga. Zvezdana Bajc. Lutka Križem Kapica je učencem pokazala, kje nosi znak rdečega križa in jim je povedala veliko zanimivih in poučnih doživetij. Prostovoljki sta z učenci razmišljali in raziskovali, kaj pomeni nekomu pomagati, kako pomagati, kaj je prva pomoč in kaj je prostovoljstvo. Učenci so povedali, na kakšen način pomagajo staršem, bratcem, sestricam, starejšim ljudem in tudi sošolcem. Povedali so, da za dobrodelno zbiralno akcijo Košarica RK na šoli pridno prinašajo hrano, higienske pripomočke in šolske potrebščine. Učencem sta razdelili pobarvanke, obliže, balone ter jim na roko odtisnili štampiljko RK.
V prijetnem vzdušju smo se še skupaj fotografirali in se prostovoljkama lepo zahvalili za obisk.
Zapisala: Mira Hrovat, dipl. vzg.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja