10-LETNICA NOVE PŠ IN VVE DVOR IN DAN SAMOSTOJNOSTI TER ENOTNOSTI

DSC05074

Bližajo se nam decembrski prazniki, naša domovina praznuje dan samostojnosti in enotnosti, zgradba naše šole pa letos šteje deset let. Leta 2006 smo se preselili med te zidove in jim vdahnili življenje. Pred desetimi leti, ko je dežela žarela v jesenskih barvah in smo se hvaležno poklanjali naravi za njene darove, smo neizmerno veselje in hvaležnost čutili tudi med zidovi nove šole. Iz 132 let stare stavbe, ki je bila večkrat obnovljena in dozidana, smo se preselili v nove prostore. Rešili smo se nevarnega radona.  Dobili smo za takratne razmere prostorno garderobo, svetle in primerno velike učilnice in igralnice, knjižnico, jedilnico in veliko ter prostorno telovadnico.

O nastanku podružnične šole in vrtca ter o njegovi vlogi danes so spregovorili slavnostni govorniki: ga. Mira Kovač, ravnateljica šole, g. Franc Škufca, župan občine Žužemberk in ga. Jelka Mrvar,  nekdanja ravnateljica šole. Vsi so naglasili pomen šole in vrtca  za kraj in narod in  se spomnili nastankov šole, ga. Kovač in g. Škufca pa sta se zazrla tudi v prihodnost, saj šola postaja premajhna in že kliče po prenovi.

Program je bil raznovrsten, skrbno pripravljen in obogaten z razstavo Naših 10 let. V programu so nastopile Ljudske pevke v pokrajinskih nošah Turističnega društva Žužemberk , pevci skupine Dvorjani, gimnastičarke s trakovi s PŠ Dvor, ki jih je na nastop pripravila ga. Pavlin iz  Društva družinska rekreacija, vsi učenci in učenke PŠ Dvor in starejši otroci skupin Miške in Metulji iz VVE Dvor.

Obiskovalci so napolnili prireditveni prostor, slovesnost pa so obogatili tudi predstavniki društev, ki sodelujejo s PŠ Dvor, zunanji sodelavci podružnice in nekdanji delavci PŠ Dvor.

Vsem nastopajočim se  iskreno zahvaljujemo za vloženi trud in prispevek k uspeli prireditvi, obiskovalcem pa se zahvaljujemo za njihovo podporo šoli, ki so jo izkazali s svojo prisotnostjo.

Naj leto ki prihaja, vsem prinese zdravja,  želimo vam polne vreče sreče, naj ljubezen bo povsod, naj veselje in mir živita v srcih in domovih nas vseh.

Zvonka Struna

(Visited 5 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja