PRVOŠOLČKI PRVIČ V ŠOLI

Dvajset korenjakov,
dvajset veselih vandrovčkov
je torbico vzelo
in prvič v šolo šlo.

So v zvezke pisali,
velike črke A, E, I,
na prste kazali,
da 1 in 2 je 3.

Vseh dvajset junakov,
pa je sanjalo vse noči,
da z zlato raketo
na luno bodo šli.

(prirejeno po Janezu Bitencu: Prvič v šolo)

 

Danes, v petek, 1. septembra 2017, se je pričelo novo šolsko leto. Tudi podružnična šola Dvor, ki je bila med počitnicami kar malo pusta in dolgočasna, se je po dveh mesecih napolnila s spočitimi učenci, polnimi energije in pripravljenimi na nove šolske izzive.

Ob 7.30 uri je pred šolo že čakalo 63 učencev, ki bodo v šolskem letu 2017/2018 pridno nabirali in dograjevali svoje znanje. Vseh smo bili veseli, še posebej naših novih učencev, prvošolčkov. Ti so danes v šolo prišli v spremstvu svojih staršev. Vse skupaj je pred šolo pozdravila vodja podružnice, ga. Zvonka Struna. Nato so starši prvošolčkov stopili v učilnico, kjer so dobili nekaj uvodnih informacij. Njihovi otroci pa so se z vzgojiteljico Miro uredili in polni pričakovanj stopili v šolske prostore. Sledil je skok v 1. razred in začetna trema je počasi popuščala. Starši so nas zapustili. Mi pa smo se imeli prav lepo. Ogledali smo si šolo, bili na malici, se igrali, prebrali pravljico Žana gre prvič v šolo, Žani povedali, kako smo se mi pripravljali na prvi šolski dan in se za konec posladkali še s čokoladno torto.

Dopoldne je zelo hitro minilo. Da se bomo po prvem šolskem dnevu zares lahko odpočili, sledi vikend. Ker pa je v šoli res lepo, se v ponedeljek zopet vidimo.

Vsem učencem želimo, da bi se v šoli dobro počutili in si pridobili čim več novega znanja.

SREČNO  IN USPEŠNO V ŠOLSKEM LETU 2017/2018.

učiteljica Mateja Cvitkovič in vzgojiteljica Mira Hrovat

ZAPISALA: učiteljica Mateja Cvitkovič

[wzslider]

(Visited 9 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja