ZLATA PENTLJA

Ob dnevu boja proti raku – 4. februarju in mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku – 15. februarju, smo se v šoli Žužemberk odločili za priključitev k vseslovenski akciji, sodelovali smo tudi dvorski tretješolci.
V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, pozdravi se jih 80 %. O otroškem raku se zelo malo ve. Zdravljenje raka ima veliko stranskih učinkov, oboleli otroci lahko izgubijo lase, so pogosto utrujeni, imajo lahko težave z gibanjem, so oslabljeni in včasih zaradi vseh teh stvari med vrstniki slabše sprejeti. Rak ni nalezljiva bolezen, oboleli otroci nam bo zelo hvaležni, če se jim približamo jim pokažemo, da nam ni vseeno ter postanemo njihovi prijatelji.
Z učenci 3.r. smo si pogledali video o otrocih z rakom oziroma so raka preboleli. Sledil je pogovor o tem, kako srečni smo lahko, ker smo zdravi ter kako lahko z drobno pozornostjo pokažemo, da nam je mar, da mislimo na vse te otroke in jim želimo veliko zdravja in čimprejšnje okrevanje. Iz kosmatih žičk smo naredili zlate pentlje in se fotografirali.

Dvor, 9.2.2021 Tatjana Hren, prof.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja