POSEBEN DAN V ŽUŽEMBERKU

Zdravi zobje in ustna votlina so eden od temeljev našega zdravja in dobrega počutja. K temu pripomorejo v veliki meri tudi ustrezna prehrana, vsakodnevna skrb za ustno higieno, ki mora biti natančna in pravilna. Seveda pa so pomembni tudi  redni pregledi, saj velikorat  zobozdravnik opazi tudi stvari, ki jih mi ne vidimo.

Del skrbi za zdravje so tudi vsakoletni pregledi zob v zdravstvenem domu v Žužemberku, kamor smo se tudi letos v sredo, 8.3.2023, odpravili vsi učenci PŠ Dvor s svojimi učiteljicami. Medicinska sestra nam je pokazala, kako pravilno ščetkamo zobe, nato pa smo se pokazali še zobozdravnici.

Odhod v Žužemberk smo izkoristili  tudi za obisk knjižnice, kjer nas je sprejela ga. Tinka Fric, nam predstavila šolsko knjižnico in nas razveselila s pravljico.

Tudi čas v računalniški učilnici je bil zelo dobro izkoriščen, tam nam je pomagala ga. Helena Smrke. Tako je bila matematična ura zelo zanimiva.

Na koncu pa smo si še ogledali likovno razstavo v mali telovadnici OŠ Žužemberk.

Dan je bil zelo poučen in raznovrsten.

Z bleščečimi nasmehi smo se vrnili na PŠ Dvor in sklenili, da bo redna skrb za čistočo naših zob od zdaj naprej še bolj pomemben del našega vsakdana.

Dvor, 8.3.2023 Tatjana Hren, vodja PŠ Dvor

(Visited 47 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja