Pomladni petek = obilje smeha, spoznanj ter medosebnih odnosov

Petek, 5. 4. 2024, je bil na PŠ Dvor za učence, njihove učiteljice in tudi starše, prav poseben dan. Tega pomladnega petka so se naši bralci zabavali na podelitvi uspešno zaključenih bralnih značk v šolskem letu 2023/24, se do solz nasmejali zgodbam in prigodam pisatelja Primoža Suhodolčana, popoldne pa se v spremstvu njihovih učiteljic, staršev ter sorojencev peš odpravili na druženje proti Stavči vasi.

Celo šolsko leto 2023/24 so učenci zavzeto prebirali zgodbe, se učili pesmice ter z njimi zabavali svoje učiteljice. Skupaj so marljivo beležili napredek vsakega učenca in v začetku aprila spoznali, da so prav vsi učenci PŠ Dvor uspešno zaključili bralno značko. Bravo! Upamo, da vam ta ljubezen do knjig ostane za vse življenje.

Vsako trdo delo obrodi sadove. Učenci so se tako v spremstvu učiteljic podali v Žužemberk, kjer so se na matični šoli udeležili uradne podelitve priznanj za uspešno zaključeno bralno značko. Podelitev je na svoj edinstven način popestril s humorom slovenski otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Učenci so se do solz nasmejali njegovim zgodbam, ki so z njegovo interpretacijo in animacijo postale še toliko bolj hecne in zabavne. Salvi smeha je sledil prav tako zabaven nastop učencev 4. razreda PŠ Dvor, ki je nastal pod mentorstvom učiteljice Tatjane Hren. Da pa ne bi bila ta podelitev zgolj odlična zabava, je sledil tudi uradni del podelitev priznanj. Priznanja za uspešno opravljeno bralno značko so od ge. ravnateljice Mije Penca Vehovec ter pisatelja Primoža Suhodolčana prevzeli predstavniki razreda.

Po pestrem dopoldnevu je sledilo tudi zabavno ter sproščeno popoldne. Učenci so se skupaj s starši zbrali pred PŠ Dvor, kjer so se skupaj z njimi, učiteljicami ter brati in sestrami odpravili na sprehod proti Stavči vasi. Končna destinacija je bila loka ob Krki, kjer je bilo že vse pripravljeno na naš prihod. Ob tej priliki bi se zahvalili vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri pripravi prostora, dogodka. Za začetek je vodja PŠ Dvor, ga. Tatjana Hren, pozdravila vse prisotne, potem pa besedo prepustila našim učencem. Na nastop smo jih pripravile razredničarke. Letošnji uradni del smo namenili staršem, predvsem mamicam, ki so pred kratkim praznovale svoj praznik (materinski dan). Zbranim so učenci zapeli pesmi, ki so marsikateri mami (in tudi očku) privabile nasmeh na obraz (morda tudi kakšno solzo sreče in ponosa). Učenci so mamice nato obdarili z njihovimi portreti, ki bodo gotovo privabile še kakšen dodaten nasmešek tudi kasneje v življenju. Dan smo zaključili v stilu – spekli smo hrenovke, sladkorne penice ter si podelili nekaj prijaznih besed.

Verjamemo, da bo vsem učencem in njihovim domačim ta dan ostal v lepem, prijetnem spominu.

Katja Murn

(Visited 31 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja