LIKOVNA DELAVNICA V 3.R.

Vincent van Gogh je nekoč dejal: »Sanjam svoje slikanje in slikam svoje sanje.« Upamo si sanjati in uporabljati svojo domišljijo pri ustvarjanju, zato smo tudi letos na PŠ Dvor izvedli likovno delavnico.

V torek, 16.3.2023, nas je v 3.r. na podružnični šoli Dvor obiskala ga. Maja Mlakar, ki poučuje likovno vzgojo na matični šoli. Prijazno nas je popeljala v svet grafike. Grafika je veja likovne umetnosti. Gre za razmnoževanje risb s pomočjo matrice. Spoznali smo se predvsem z monotipijo, ki  je edina grafična tehnika, ki nima matrice in jo je nemogoče dvakrat odtisniti.

Ponovili smo osnovne pojme: risba, črta, slika, grafika in se lotili dela. Najprej je sledila razlaga navodil in ogled postopka po skupinah. Učenci so z zanimanjem opazovali prikaz postopka. Potrebovali smo tempera barve, grafične barve, čopiče, palete, folije, kuhinjske gobice za pomivanje posode in risalne liste. Po uvodnem prikazu smo na zaščitenih mizah pričeli z delom.

Učenci so ustvarjali po svoje, se izražali s pomočjo svoje domišljije, ustvarjalnosti, obenem pa upoštevali dana navodila.

Deževen dan je bil odličen za obisk domišljijskega sveta, obenem pa smo na nevsiljiv način pridobivali novo znanje in usvajali likovne pojme. Hvala za obisk učiteljici Maji Mlakar in za deljenje svojega znanja!

Dvor, 16.5.2023 zapisala Tatjana Hren, prof.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja