ŠPORTNI DAN: JESENSKI POHOD

Športni dnevi v naših spominih večinoma zasedejo lepa mesta, če pa jih obogatimo še s spoznavanjem naših krajev, znanih Suhokrajncev in navezovanjem novih stikov ter tkanju prijateljskih vezi, pa bodo spomini še prijetnejši in bolj dolgotrajni.

V sredo, 13.9.2023, smo se na lep sončen dan z namenom druženja podružnic in navezovanja stikov odpravili na skupen pohod. Učenci ajdovške podružnice so se nam pridružili na Dvoru in skupaj smo se z avtobusom odpeljali do odcepa za Budganjo vas. Tam so nas lepo sprejeli šmihelski učenci ter nas varno popeljali do njihove podružnice, kjer smo v prijetnem okolju pomalicali. Nato smo se skupaj odpravili do spominske sobe go. Ivanke Mestnik, znane Suhokrajnke, ki je z mnogo deli obogatila tudi našo knjižnico. V hiši so na ogled vsa dela in nagrade, ki jih je prejela pisateljica. Spominska soba Ivanke Mestnik je dobila svoje mesto v Hiši kulture in nature v septembru 2020. Učenci so si ogledali njena dela, prostore v hiši in razmišljali o tem, kako se današnje življenje razlikuje od tistega, ki se je odvijalo veliko let nazaj. Skromnost, poštenost, ljubezen do domovine so vrednote, ki jih skušamo na vsak način razvijati tudi v sodobnem svetu. Hvala go. Vidic za prijazen sprejem.

Iz Drašče vasi smo se z avtobusom odpeljali proti dvorski podružnici. Druženje je bilo prijetno, polno novih izkušenj in poznanstev, želimo si še več takih dni

Dvor, 13.9.2023 Zapisala Tatjana Hren, vodja PŠ Dvor

(Visited 147 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja