TEDEN OTROKA NA PŠ DVOR

Letošnja tema tedna otroka je bila Zakaji in zatoji radovednosti. Ker se v otroških glavicah vedno znova poraja na tisoče vprašanj o različnih stvareh, smo skušali teden obogatiti z raznovrstnimi dejavnostmi, saj radovednost pomeni zanimanje za različne stvari.

Tako smo poslušali različne glasbene želje med odmori, imeli dan brez domačih nalog, se igrali in spoznavali različne družabne igre, izvajali igro skrivni prijatelj, se učili sodelovanja in razumevanja, prijateljstva ter strpnosti in izvajali različne dejavnosti. Igrali smo se medrazredne športne igre in s tem razvijali zdravo tekmovalnost in razvijanje prijateljskih odnosov. V četrtek je bil prav poseben dan, saj smo učenci 3. in 4. razreda pekli prave slastne pice, učenci 1. in 2. razreda pa so pekli palačinke. Testo sta nam pripravili kuharici ga. Malka in ga. Martina, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Učenci so uživali v pripravi in oblikovanju svojih lastnih pic, ki so jih zelo ustvarjalno okrasili z različno zelenjavo. Palačinke so bile zelo okusne, učenci so se preizkusili v peki ter jih nato seveda pojedli. V petek je bil dan za vajo evakuacije. Vrli dvorski gasilci so poskrbeli za pravo filmsko vzdušje z zadimljenimi prostori in reševalno akcijo. Sledilo je delo po skupinah s predstavljanjem vozil, opreme in razlago in prikazom prve pomoči. Za obisk, prijaznost in sodelovanje se gasilcem iskreno zahvaljujemo in upamo, da vajo naslednje leto spet ponovimo.

Teden otroka smo zaključili z dobrimi občutki, otroci so bili zadovoljni in veseli. Smo se pa v tem tednu polego njihovih pravicah pogovorili tudi o njihovih dolžnostih, saj želimo, da odrastejo v odgovorne in srčne ljudi.

Dvor, 6.10.2023 Tatjana Hren, vodja PŠ Dvor

(Visited 111 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja