EVROPSKI DAN JEZIKOV

Tudi v letošnjem šolskem letu smo na šoli obeležili Evropski dan jezikov na izviren in poučen način. Vsak razred je prispeval svoj del k pestri paleti jezikovne raznolikosti in kultur po svetu. Skozi različne aktivnosti, povezane z jeziki, smo poudarili pomembnost medkulturnega razumevanja ter znanja jezikov, ki nas obkrožajo.

Prvi razred se je v tem šolskem letu poglobil v matično domovino sošolca – Iran. Učenci so spoznali iransko glasbo, pisavo, oblačila in druge vidike kulture. Posebno navdušenje je vzbudilo učenje nekaj besed v perzijskem jeziku, kar je prineslo občutek bližine in razumevanja med sošolci.

Drugošolci so se podali na jezikovno popotovanje. Pripravili so seznam jezikov, ki se govorijo po svetu, ter se tako podrobneje seznanili z bogatstvom jezikovne raznolikosti našega planeta.

Tretješolci so se naučili osnovne fraze v različnih jezikih, vključno s pozdravi, zahvalami, števili in barvami. S tem so pridobili dragoceno orodje za medsebojno komunikacijo ter spoštovanje različnih jezikov in kultur.

Četrti razred nas je navdušil s šalami, ki so izvirale iz različnih držav. S smehom so nam pokazali, kako humor presega jezikovne in kulturne meje, obenem pa nas povezuje.

S takšnimi dejavnostmi smo na šoli obeležili Evropski dan jezikov ter izpostavili pomen jezikovnega znanja in medkulturnega razumevanja. Vsak razred je prispeval svoj edinstveni delček v mozaik raznolikosti, ki nas bogati kot skupnost.

Lepo vabljeni na ogled naše razstave v avli ob vhodu v šolo!

Lucija Selan, mag. prof. raz. pouka z angleščino

(Visited 40 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja