SKRB ZA ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA NA PŠ DVOR

Na PŠ Dvor smo današnji dan, 13.10., posvetili zdravju. Gibanje, zdrava prehrana, pitje zadostne količine vode in skrb za osebno higieno so ključnega pomena za kvaliteten in zdrav način življenja. Otroke poskušamo vzgajati tako, da jim skrb za zdravje postane nekaj vsakdanjega.

Prvi dve šolski uri smo vsi učenci od 1. do 4.razreda namenili skrbi za čiste zobe, učenci 3.r. pa so ta dan imeli kar naravoslovni dan.

Medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Novo mesto je otrokom predstavila vse o tem, zakaj sta higiena ustne votline in redno ščetkanje zob tako pomembna. Sledil je praktični prikaz pravilne tehnike ščetkanja zob. Nato smo se udeležili preventivne delavnice z naslovom Zdrav način življenja. Pogovorili smo se o skrbi za lastno zdravje, razmislili o tem, kaj lahko storimo sami, da bomo bolj zdravo živeli. Ob delu v skupinah smo ob risanju, izrezovanju in lepljenju oblikovali prehranske piramide. Skrb za zdravje pa vključuje tudi dobro voljo in redno gibanje, zato smo vmes izkoristili čas za igro tudi na svežem zraku.

Dan je minil v prijetnem vzdušju, pridobili pa smo kar nekaj novih informacij in izkušenj.

Dvor, 13.10.2022 Zapisala Tatjana Hren, prof.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja